Közlemények
Magyar  |  English  |  Deutsch
Magunkról
Gyártás
Minőségbiztosítás

Minőség- és Környezetvédelmi Irányítási Rendszer, Élelmiszerbiztonsági rendszer (HACCP)

A Győri Szeszgyár Rt. fő törekvése, hogy jó minőségű alkoholt megbízható, biztonságos módon szállítson vevőinek, italgyártó, gyógyszer- és a vegyipari cégeknek úgy, hogy a termelése során a környezetét a lehető legkevésbé terhelje.

A fenti célok elérése érdekében 1996-ban, Magyarországon az elsők között, sikeresen bevezettük az ISO 9002-es szabványnak megfelelő minőségbiztosítási rendszert, amit 2002-ben átalakítottuk az új nemzetközi szabvány az ISO 9001:2000 előírásainak megfelelően.

A környezetvédelmi tevékenységeink összehangoltságának, rendszerezettségének érdekében 1998-ban kiépítettük és sikeresen bevezettük az ISO 14001 Környezetvédelmi Irányítási Rendszert. A szabvány előírásainak változása miatt, 2005-ben a rendszert átalakítottuk az ISO 14001:2004 szerint.

Az élelmiszeripari vevőink számára lényeges követelmény az élelmiszerbiztonság, ezért a Győri Szeszgyár Rt. szükségesnek látta - a minőségirányítási rendszer kiegészítéseként - az élelmiszerbiztonságot garantáló HACCP rendszer (Hazard Analysis Critical Control Point) bevezetését. A rendszer kiépítését és tanúsítását 2002-ben végeztük el.